HTML

Blogja blogja

Érdekességek a világból, gondolatok, vélekedések.

Friss topikok

Linkblog

2008.10.16. 16:20 blogja

A végjáték elkezdődött.

Helyesebben alighanem már régen elkezdődött, de csak most vált jól láthatóvá.

Az utópia kilépett a valóságba. El sem hinné az ember, ha nem mutatkozna meg teljesen nyilvánvalóan, mindenféle köntörfalazás és ködösítés nélkül. A Földön a szabadság és biztonság utolsó illúziója is szertefoszlik, emigrációra immár nincs lehetőség.

Küszöbön áll egy világuralmi rezsim - kezdetben még csak pénzügyi - kialakítása, melynek nincs versenytársa. És éppen az a momentum, hogy mint ilyen, versenytárs nélküli, mutatja meg azt, hogy a kezdeti pénzügyi jelleg csupán időleges - hiszen a pénz beszél, nem a tájékozottságalapú szabad döntés.

Index.hu, Gazdasági Rovat:
Új pénzügyi világrendszert dolgoznak ki

"Magas szintű csoportot hoznak létre az Európai Unióban a pénzügyminiszterek, az EKB-elnök, az EB elnök és a mindenkori uniós elnökség részvételével, hogy megelőzzék a válság elmélyülését – derült ki az EU-csúcs után kiadott zárónyilatkozatból. Az unió vezetői új pénzügyi rendszert dolgoznának ki."

Nicholas Sarkozy: "Eddig féltünk kinyitni Pandora szelencéjét, most az kinyílt magától. A mostani krízisben az a jó, hogy cselekvésre késztet bennünket. Elérkezett az idő, hogy kapitalizmust új alapokra helyezzük, hogy kiépítsünk egy jól működő globális pénzügyi rezsimet, amelyre támaszkodva nekikezdhetünk a gazdasági fejlesztéseknek."

Sarkozy "vasárnap az Egyesült Államokba utazik, hogy George Bush elnökkel személyesen tárgyaljon ezekről a kérdésekről, ugyanis túl késő lenne megvárni, amíg az új elnök hivatalba lép."

Azzal a George W. Bush-sal találkozik, aki a hírek szerint nemrég mindenki háta mögött illetékes döntéshozóként, de a választópolgárok általi meghatalmazás nélkül aláírt egy rendelkezést Kanada, USA és Mexikó pénzügyi egyesítéséről, a közös AMERO pénznem létesítéséről, az Egyesült Amerikai Únió létrehozásáról.

A tendencia már régen látható volt, de míg tegnap még lehetett vészmadárnak hívni azt, aki kellő előrelátással világuralmi rezsimet jósolt, ma már ez hivatalos kijelentés.

A tendencia extrapolációjának eredménye: egy korrupt világkormány, mely a jólét és biztonság ígéretével egy rejtett rabszolgaságban tartja az RFID-implantátumokkal mindig és mindenhol ellenőrzött lakosságot. Az RFID-chip a személyazonosságod, tárolja a creditedet (virtuális pénz), tárolja a személyi adataidat. Bármikor kikapcsolható az üzemeltető hálózat által, amennyiben nem állsz be a sorba. Nincs menekvés, mert nincs hatalmi és pénzügyi versenytárs. Akinek nem működik a chip-je, az nem létezik.

Ha élni akarsz, el kell adnod a lelkedet.

Ismerős ez az olvasottabbaknak, műveltebbeknek?

Orwell?

1984?

 

Édes Istenem, mit tegyünk, hogy megakadályozzuk ezt? Hová lesz a gyermekeink szabadsága és az emberi szellem? Hová lesz az emberiség?

3 komment

Címkék: jövő 1984 rfid utópia orwell világuralom rezsim


A bejegyzés trackback címe:

https://blogja.blog.hu/api/trackback/id/tr97717251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maxi 2008.10.16. 21:46:31

Hová,hová?
Hát megy az egész a forró levesbe amit majd az Isten fogyaszt el:)

Pilátus 2008.10.26. 16:48:59

Nyugalom.
A fák nem nőnek az égig. Az ostobaság, a hülyeség, a hazugság önpusztító.

Aki pedig nem óhajt chip-pel élni, "meg fog tanulni éli úgy, hogy nem eszik."

blogja 2008.10.26. 17:17:16

Kedves Pilátus,

Éppen ez a probléma: hogy nem lesz hová. Egy globalizált társadalomban, egy "egyvilág"-ban nincs másik hely.
süti beállítások módosítása