HTML

Blogja blogja

Érdekességek a világból, gondolatok, vélekedések.

Friss topikok

Linkblog

2007.08.25. 14:28 blogja

Hatékony sebességkorlátozás okosan, olcsón

A cikket a Közlekedésfelügyeletnek és Önkormányzatoknak ajánlom!

Sajnos nem sikerült kinyomoznom, hogy melyik amerikai kisvárosban alkalmaznak különféle okos megoldásokat, aki ráakad, szóljon.

Függetlenül attól, hogy tudjuk-e hol alkalmazzák az ötletet, a megoldás elgondolható, könnyen kivitelezhető és valóban működik.

Hozzávalók:
1. Hagyományos fogalomirányító lámpa
2. Hagyományos, akár napelemes sebességmérő és -kijelző.

Mindkét hozzávaló már elterjedt, a sebességkijelző is sok helyen látható.

Most vezéreljük a forgalomirányító lámpát a pártíz méterrel előbb elhelyezett sebességmérő és -kijelzővel úgy, hogy ha az autó átlépi a megadott sebességet, a lámpa váltson pirosra 5-10 másodpercre.

Miért jó ez a megoldás?

Nincs bírság, nincs fekvőrendőr, mellyek kárt okozhatnánk. Egyszerűen a vezetők időt fognak veszíteni - nem sokat, de ez akkor is kellemetlen - a sebességhatár átlépésével, míg a lassítással időt nyernek.

Ez egy ténylegesen működő, pszichológiai alapú módszer, egy hatékony eszköz a közlekedésbiztonság eszköztárába.

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság közlekedés forgalom sebességkorlátozás fekvőrendőr sebesség száguldás sebességhatár túllépés közlekedésbiztonság forgalomkorlátozás


A bejegyzés trackback címe:

https://blogja.blog.hu/api/trackback/id/tr19148695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása