HTML

Blogja blogja

Érdekességek a világból, gondolatok, vélekedések.

Friss topikok

Linkblog

2007.11.13. 08:52 blogja

Ne használj Internet Explorer 7-et! - Mozgalom

Számos webdesigner szenved a Microsoft Internet Explorer 7-től. Azok a webdesigner-ek, akik innovatív technológiákat használnának, ezzel téve színesebbé, egyedibbé, dinamikusabbá a megrendelőik weboldalait. A böngésző ugyanis egy teljesen vaskalapos módon értelmezi a HTML-, CSS- és JavaScript-kódokat.

A webdesigner-ek
... azért szenvednek, mert bár a különböző megoldásokhoz számtalan út vezet, az IE7 azonban megköti a kezüket. Ezzel a Microsoft lényegében visszafogja a webes megjelenéseket, ez pedig megint egy monopólium-probléma.

A weboldal-látogatók
... számára ajánlott nem használni a böngészőt, helyette a Firefox, Opera vagy Safari javasolt. A Firefox-hoz javasolt feltenni a NoScript kiegészítőt, amivel tökéletes és egyszerűen kezelhető kontrollt lehet gyakorolni a Javascript-alapú vírusok és egyéb ártalmas kódok fölött, így a vírusok legutolsó kiskapuja is bezárul általa. Még a Flash-lejátszó is letiltható vele, bár alapértelmezésben engedélyezi.

TEGYÉL A WEB JÖVŐJÉÉRT!
NE HASZNÁLJ INTERNET EXPLORER 7-ET,
BIZTONSÁG ÉS FUNKCIONALITÁS SZEMPONTJÁBÓL IS
JOBBAN JÁRSZ!

2 komment

Címkék: ie7 figyelmeztetés warning


A bejegyzés trackback címe:

https://blogja.blog.hu/api/trackback/id/tr40227405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.11.13. 11:17:45

Javaslom próbáld ki a Firefox-szal akkor az Acid2 tesztet, nem fog sikerülni. Opera már tudja. A biztonság terén a Firefox ugyancsak lemaradt, jelenleg is van foltozatlan biztonsági rése, amin még a NoScript se segít. Operának nincs. És akkor még nem beszéltem a Firefox memóriahasználatáról, ami miatt használhatatlan, ha egyszerre sok oldalt nyitsz meg. És ez egyre rosszabb, ahogy pakolod fel a kiterjesztéseket. Opera lazán visz több száz oldalt is, ráadásul eleve benne van kb. száz kiterjesztésnek megfelelő funkcionalitás + levelező, és még így is kisebb, mint a csupasz Firefox. Sebességteszteken is jobb az Opera.

De az Explorer 7-tel egyetértek :)

blogja 2007.11.14. 10:34:17

Ezek szerint régebben volt csak probléma az Operával. Nekem teljesen elgányolt valamit, JS-értelmezés vált bugossá amikor próbaképpen felraktam, de javítottam a posztot.

(Így már nem is fogják az emberek érteni, hogy miről is beszéltünk. :) )
süti beállítások módosítása