HTML

Blogja blogja

Érdekességek a világból, gondolatok, vélekedések.

Friss topikok

Linkblog

2008.01.03. 12:07 blogja

Nem tanultunk még az Újévből?

Igazán nem szeretném senki örömét elvenni, de szeretném tudni, hogy ha tíz év múlva visszatekintünk/tenek erre az időszakra, volt valaki aki legalább egy kicsit tisztán látott vagy legalább is megpróbált nem birka lenni.

Itt volt a Szilveszter, az Újév ünnepe.

Most arról csak zárójelesen beszéljünk, hogy nem is most van Újév, ezt csak kedves Gergely pápa gondolta így, eredetileg március 21-én van, akkor van ugyanis a tavaszi nap-éj egyenlőség, de mindezt az is alátámasztja, hogy a szeptember ugyebár a 9. hónap, pedig a neve a 7-es számra utal (septem-), és hogy ez biztos ne legyen elírás, a 10. hónap október folytatja a 8-cal (octo-), a 11. hónap november folytatja a 9-cel (novem-), a 12. hónap december pedig mindezt megfejeli egy 10-essel (decem-). És ha tovább számlálunk: január 11, február 12, akkor valóban a márciusra esik az 1. hónap. És akkor már csak 21 napnyi csúszás maradt.


Szóval láttam ahogy az emberek bulikba indulnak, ami dícséretes dolog, végülis miért ne. Aztán eljött az éjfél és ünneplünk, koccintunk, boldog Újévet, sikereket kívánunk. Ám valakinek fel kell tennie a kérdést, és én ezt most bevállalom:

De mire föl?



Nem tanultunk még az Újévből? Minden egyes Újév rosszabb lett. Minden év első pár hónapjában emelkedtek az gázárak, a villanyárak, a benzinárak, a húsárak, a vízárak (és vízerek), a buszjegy és buszbérlet, a vonatjegy és -bérlet. Ja, a telefon- és az internettarifák csökkentek, mert bejöttek a fejlesztésre fordított hitelek törlesztőrészletei.

Nem tudom látható-e: "Itt van az Újév, boldog Újévet, hurrá!", puff neki, megjött a számla. Következő évben mi volt? "Itt van az Újév, boldog Újévet, hurrá!", puff neki, megjött a számla. Azután mi volt? "Itt van az Újév, boldog Újévet, hurrá!", puff neki, látjuk a híradóban: "Emelkedik a ... díj, a ... díj ... százalékkal." Ja, és aztán megjött a számla.

Ma mi a helyzet? Emelkednek az gázárak, a villanyárak, a benzinárak, a húsárak, a vízárak, a buszjegy és buszbérlet, a vonatjegy és -bérlet ára, csökkennek az internetdíjak. JA ÉS többiztosítós rendszer bevezetése előtt állunk (Sólyom László visszaküldte, de meddig fogja visszaküldeni? Most vizsgázik kedvenc Köztársasági Elnökünk.), amely több helyen megbukott, mert senkit nem érdekel hogy megdöglesz-e, ha azzal költséget takarít meg. Tehát most mi lesz/volt? "Itt van az Újév, boldog Újévet, hurrá!", puff neki rákom lett, sorsomra hagy a biztosítóm, mert megfeledkeztem arról, hogy tíz éve lábgombával kezeltek. Jó, lehet hogy erre várni kell még egy-két évet. Akkor: puff neki, megjött a számla. A TB-számla is, mivel valaki elsumákolta az egyébként korrektül befizetett TB-járulékomat, és ezt nekem kell megfizetnem. Újra.

De most komolyan, nem érzed, hogy valami nincs rendjén? Hogy birkák vagyunk és nagyokat bégetünk?


Én inkább a szeretteimmel töltöttem a Szilvesztert, mert egyedül azon volt mit ünnepelnem, hogy velem vannak. Tud valaki mást is? Statisztikai értelemben!

1 komment

Címkék: orbán gyurcsány szabadság gyurcsány ferenc forradalom orbán viktor kizsákmányolás elnyomás


A bejegyzés trackback címe:

https://blogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2283011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

narghil 2008.09.27. 22:11:51

Én úgy tudom, nem Gergely pápa gondolta úgy, hogy az Újév január 1.-e legyen, hanem Julius Caesar, de ezt csak a pontosság kedvéért... :)
süti beállítások módosítása